filmihalland

filmihalland

Ja under år 2021 kommer det släppas en hel del nya svenska filmer inom dom flesta genres, några baserade på böcker, några som är uppföljare till gamla filmer och några som är helt nya och kanske finns den nya filmen till familjens fredagsmys bland dessa filmer, eller kanske det är till lördagskvällen med vännerna. Ja film kan man ju nästan alltid titta på.  Det blir helt enkelt en blandad kompott och förhoppningsvis något för alla olika smaker.

Vilka filmer kommer?

Ja då kanske vi ska kolla lite vilka filmer som kommer komma. En film är tills solen går upp det är en dramakomedi där ingen mindre än Mikael Persbrandt medverkar. En annan film som är ny är Tigrar och det är en film som handlar om resan inom fotboll, det är en sann historia  om en 16 årig pojke som börjar spela fotboll i en italiensk klubb. Sen så har vi en uppföljare på en gammal familjefavorit och det är Sune – uppdrag midsommar, han är alltså tillbaka för att fira sommarens högtid.

Hannes Holm har dessutom skrivit en film om julfilmen Karl – Bertil som släpptes 1975. Sen kommer det ju även en barnfavoritbamse och hans vänner är ute på nya äventyr när dom letar efter en forskare som har försvunnit, filmen heter Bamse och vulkanön- julen. Kommer ni ihåg böckerna utvandrarna? Ja nu kommer dom som film och det kommer vara några kända skådespelare med i filmen, så om ni gillar böckerna så håll utkik efter filmen.

2019 gjordes en miniserie som heter bröllop. begravning och dop men nu kommer också en film i samma namn som är baserad på serien. Och så har vi filmen det krokiga och det raka, den handlar om Sven Blume som försöker lära känna sin morfar och genom att hitta VHS band, bilder och massa annat så bildar han ett lapptäcke av morfars liv och hans verk genom livet. En annan film som är ny är en film som handlar om en soldat som blir dömd till döden och den heter fear of death, sen har vi en till barn/familjefilm och det är Kung Fury 2 och Kung Fury är ute tillsammans med sina kollegor och ska stoppa ett gäng med huliganvarulvar. Och för den som gillar fotboll så kommer en berättelse om Zlatan och om han resa ut i världen och om hur han bestämmer sig för att göra sina drömmar till verklighet. Vitt skräp är också en ny film och det är Sami som söker efter försoning med sitt förflutna och pga detta blir han indragen i en knarkhärva tillsammans med Kim, det utspelar sig i början av 1980 – talet.

Det är alltså en hel del olika filmer som kommer att komma under 2021, så vi har en massa filmer att se fram emot och eftersom det är en så blandad kompott så borde det finnas något för alla att se på och kanske hittar man en ny favorit som man inte vill sluta titta på.

Relaterade inlägg